Zakonska regulativa

Evropska komisija redovno objavljuje vodič za implementaciju direktiva Novog pristupa u kome su detaljno opisani principi slobodnog kretanja robe, tržišnog nadzora, obaveza proizvođača, zastupnika, uvoznika:

Prethodne verzije dokumenata:

Svim privredinicima i proizvođačima koji nameravaju da svoje proizvode stavljaju na tržište Evropske unije preporučujemo da na sajtu Privredne komore Srbije potraže i pročitaju najnovije izdanje brošure "100 pitanja i odgovora za privrednike o Evropskoj uniji".Ocenjivanje usaglašenosti proizvoda u Republici Srbiji
Medicinska sredstvaRiTT oprema (Radio oprema i telekomunikaciona terminalna oprema)EMC (Elektromagnetska kompatibilnost)


Marta meseca 2016. godine je donet važeći Pravilnik o elektromathetskoj kompatibilnosti koji se primenjuje od 1.7.2017. godine. Tekst STAROG Pravilnika možete naći ovde:

LVD (Niskonaponska oprema)


Marta meseca 2016. godine je donet važeći Pravilnik o električnoj opremi namenjenoj za upotrebu u okviru određenih granica napona koji se primenjuje od 1.7.2017. godine. Tekst STAROG Pravilnika možete naći ovde:

MD (Bezbednost mašina)Gasni aparatiMetrologijaIgre na srecu